SRBI DALI ULTIMATUM ‘Ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance, odlazimo s Eura!’

Autor:

19.06.2024., Hamburg - EURO, Njemacka. Navijacko ludilo u gradu se nastavlja. Hrvatski i Albanski navijaci nakon utakmice nastavili se zabavljati uz pjesmu i navijanje. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Na utakmici između Hrvatske i Albanijen na tribinama Volksparkstadiona natiskalo se 57 tisuća navijača. Iako su se navijači Hrvatske i Albanije družili na ulicama i dan prije utakmice zajedno pili i pjevali, na tribinama je ipak bilo incidenata.

Albanski su navijači skandirali “Ubij Srbina”, a nekoliko ih je na kraju susreta ušlo na travnjak. Navijači Vatrenih zapalili su nekoliko dimnih bombi, a neki od njih pridružili su se Albancima u skandiranju što je razljutilo Srbe koji to osuđuju i traže kaznu od UEFA-e.

Tajnik nogometnog Saveza Srbije Jovan Šurbatović poslao je apel:

FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja“, rekao je za RTS.

“Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo”, nastavio je.

UEFA je kaznila Srbiju zbog incidenata navijača tijekom susreta s Engleskom s ukupno 14.500 eura.

BEZ MILOSTI UEFA kaznila HNS zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Španjolske!

“Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda“, objašnjava Šurbatović.

“Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne”, dodao je.

Disciplinsko tijelo UEFA-e već je kaznila Hrvatski nogometni savez zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja.

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Zvonimir

prije 4 tjedna

Ako je cijena za ulazak SRBIJE u EU , e onda moji Hrvati i hrvatići sram Vas bilo oni nas je....bu 100 godina i sad traže kažnjavanje- jebanje e previše je GOSPODO_DRUGOVI. Odjebite

Avatar photo
Josip Smrekovac

prije 4 tjedna

Srbi bi ušli u EU, ali sa Rusijom!