FaH

Sramotna presuda protiv Nacionala poruka je svim hrvatskim medijima i novinarima da paze što rade

U građanskoj parnici koju je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko još prije nego što je postao potpredsjednik Vlade pokrenuo protiv Nacionala, sudac Općinskog suda u Zagrebu presudio je u korist Karamarka.

Autorica intervjua i zamjenica glavnog urednika Nacionala Orhidea Gaura Hodak poručuje svim medijima: ‘Pazite što pišete! To je sramotna odluka, sudac ili ne razumije zakon ili je impresioniran funkcijom gospodina Karamarka’

Ogorčena je presudom jer je posao radila profesionalno, da ispisani intervju ima i tonski zapis koji se mogao provjeriti te da je Josip Manolić autorizirao intervju i ponovio svoje tvrdnje koje su Karamarku zasmetale.

Prema nepravomoćnoj presudi, Nacional mora Tomislavu Karamarku platiti 70.000 kuna odštete. Također, Nacional mora ukloniti sporni intervju s web stranice,  a po pravomoćnosti presude u roku od tri dana trebat će objaviti cijelu presudu. To je u petak odlučio Općinski građanski sud u Zagrebu na kojem je, podsjetimo, Tomislav Karamarko od tjednika Nacional tražio odštetu jer je objavio intervju s Josipom Manolićem u kojemu ga je on nazvao ”doušnikom Udbe”.

Odvjetnica Nacionala Ivana Saucha, također najavljuje žalbu, smatrajući da je prekršeno načelo pravednog postupka jer tijekom suđenja nisu ispitani glavni urednik Nacionala niti ostali svjedoci koje su oni tražili.

 

Komentiraj