Bruce Springsteen i prijatelji u petak nastupaju u sjećanje na Joea Strummera

 

U petak, 21. kolovoza, obilježit će se 68 godina od rođenja Joea Strummera, vođe grupe The Clash i jednog od najznačajnih predstavnika punka i rock’n’rolla općenito. Strummer je preminuo 2002. godine, album „London Calling“ grupe The Clash jedan je od deset najboljih rock’n’roll albuma ikada snimljenih, te će se u petak Strummera prisjetiti, kroz glazbu i priču, brojni njegovi kolege.

“A Song for Joe: Celebrating the Life of Joe Strummer” naziv je webcasta koji će se početi emitirati u 21 sat po hrvatskom vremenu a na kojem će nastupiti Bruce Springsteen, Lucinda Williams, Bob Weir, Beto O’Rourke, Josh Homme, Steve Buscemi, Jim Jarmusch, The Dropkick Murphys i mnogi drugi. Webcast će se moći gledati na web stranici www.joestrummer.com.

Tko će od najavljenih gostiju pjevati i svirati, a tko će pričati o Joeu Strummeru, u ovom trenutku nije poznato. Jedino što se zna jest da Bruce Springsteen neće ni pjevati ni svirati. Na listi ostalih gostiju –  glazbenika, filmaša i umjetnika razne vrste – nalaze se Tom Morello, Shepard Fairey, Frank Turner, Albert Hammond Jr. iz The Strokesa, Matt Dillon, Joe Ely, Hinds, Cherry Glazerr, Craig Finn i Tad Kubler iz grupe Hold Steady, Butch Walker, HR iz Bad Brainsa, Bob Gruen i mnogi drugi. Najavljuje se kako će biti prikazane do sada neviđene koncertne snimke Joea Strummera.

Ujedno, prikupljat će se donacije za Save our Stages, inicijativu koja traži financijsku pomoć klubovima i koncertnim dvoranama koje su zatvorene u Americi zbog pandemije koronavirusa.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]