Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke spriječili su pokušaj ilegalnog prebacivanja migranata preko Hrvatske. Uhitili su državljanina Srbije i dvojicu državljana Afganistana.

U Donjem Žirovcu, na području općine Dvor, nedaleko državne granice s BiH, policajci su u nedjelju zaustavili osobni automobil zagrebačke registracije kojim je upravljao 32-godišnji srbijanski državljanin, a putnici su bili dvojica afganistanskih državljana u dobi od 27 i 30 godina.

Svu trojicu se sumnjiči da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, došli do Donjeg Žirovca u namjeri preuzimanja točno neutvrđenog broja stranih državljana i njihovog daljnjeg ilegalnog transporta preko teritorija Republike Hrvatske na teritorij drugih država članica Europske unije, a u čemu su ih spriječili te uhitili policijski službenici, navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni državljanin Srbije je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke te će danas uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo, dok će osumnjičeni državljani Afganistana tijekom dana također biti predani pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj