Spremna zagrebačka Arena i šatori pred bolnicom u Dubravi

Zagrebačka Arena i šatori pred Kliničkom bolnicom Dubrava u Zagrebu spremni su za prihvat prvih Covid bolesnika, i pitanje je dana kada će prvi biti tu i zbrinuti, javili su mediji.

U Areni Zagreb pripreme su pri kraju. Provedena je struja. Stigli su i stalci za infuzije, javio je dnevnik.hr.

“Već su u pripremi, samo ih treba transportirati, boce s kisikom. Lijekove, to je zadnja faza, jer to imamo u našem KBC-u. Znači, to planiramo na dnevnoj razini. Koliko bolesnika primimo, tako povlačimo i naš potrošni materijal. Ovdje možemo novoprimljenom bolesniku napraviti laboratorij odmah na licu mjesta“, kaže Snježana Krpeta, koordinatorica za sestrinsku organizaciju službe u stacionaru Arena, pokazujući pult gdje će se koordinirati dnevni i noćni rad, pratiti nalazi i anamneza bolesnika.

Spremni su i šatori pred KB Dubrava, javio je RTL. “Ovo je pripremljeno, tako će to izgledati, još će samo biti prekrivači kad pacijenti dođu i još tim sestara i liječnika. Dakle stavljena je posteljina, mjerači kisika, lijekovi su ovdje, materijal i pribor za reanimaciju i tako dalje. Oni su stavljeni u funkciju da se pacijenti mogu početi primati”, kaže infektolog u KB Dubrava Bruno Baršić.

Od danas je u šatorima i grijanje. Na krevete će pacijenti kojima je potreban kisik. U Kliničkoj bolnici Dubrava od 230 pacijenata – 29 je na respiratoru, a 160 treba kisik.

“Ovdje se može provoditi terapija kisikom. U trenutku kada terapija preraste ovih 15 litara, tada pacijenti moraju ići na jedinicu intenzivnog liječenja na daljnje pojačano intenzivno liječenje”, dodaje Baršić o šatorima .

U KB Dubrava stvaraju se uvjeti za siguran boravak covid bolesnika. Operacija za nekovid pacijente – nema. Od ponedjeljka je ovo COVID bolnica. “Mi smo sad definitivno u fazi maksimalne mobilizacije, sve zagrebačke bolnice su mobilizirane”, kazao je koordinator bolničkog liječenja u KB Dubrava Ivica Lukšić.

Komentiraj