Šprajc objavio doktorsku disertaciju svećenika pedofila o kojem je pisao Nacional: “Odmah se moglo znati da je lud ko puška”

Zoran Šprajc, popularni RTL-ov voditelj, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je spomenuo Milana Špehara, javnosti poznatog kao svećenika pedofila koji je priznao zlostavljanje 13 maloljetnika, o čemu je Nacional prvi pisao. 

“Stvarno nije bio problem utvrditi da Milan Špehar koji je priznao zlostavljanje maloljetnika nije baš normalan. Čovjek je doktorirao s disertacijom ‘Problem Boga u djelima Miroslava Krleže’.

Odmah se moglo znati da je lud ko puška”, napisao je Šprajc.

Priznao svoja nedjela

Svoje priznanje, Špehar je Nacionalu e-mailom poslao u subotu 20. svibnja.

“Na laički stalež sam sveden nakon što sam sam zamolio Svetoga Oca da mi to učini jer se više nisam osjećao dostojnim biti svećenik budući sam u mladosti, kroz kratko vrijeme, počinio one zločine koji su u posvemašnjoj suprotnosti s tim zvanjem. Nitko za moja zlodjela nije ni krivac niti sukrivac. Ja sam ih počinio i strašno mi je žao za žrtve mojih zlih čina. Ne preostaje mi drugo nego ih iz dna duše moliti da mi oproste i oni i njihovi najbliži, ako ikako mogu, za sve rane koje sam im zadao te okajavati, činiti pokoru i žaliti što sam to počinio i moliti Boga da, prije svega, izliječi sve one rane koje sam im ja nanio, a i Crkvu moliti za oproštenje što sam bio nedostojan nje, njenoga povjerenja u mene i svećeničkoga zvanja”, naveo je Špehar.

Nacional je sa svojim otkrićima proteklih tjedana suočio riječkog nadbiskupa Matu Uzinića i zatražio ga da se o njima očituje. Radi se o toliko dramatičnim i šokantnim informacijama da su isključivo one, nakon što je iz redakcije Nacionala primio set pitanja, motivirale Uzinića da sazove tiskovnu konferenciju i progovori o onome što je osobno sistematski i potpuno svjestan toga što čini skrivao od hrvatske javnosti sve dok nije bio pritisnut upitom Nacionala.

Milan Špehar, svećenik pedofil: ‘Ja sam počinio zlodjela i strašno mi je žao za žrtve mojih zlih čina. Iz dna duše molim da mi oproste za sve rane koje sam im zadao’

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner