Spotify predstavio dostupnost audioknjiga. Uskoro će imati veliku knjižnicu

Unsplash/Thibault Penin

Spotify je korisnicima aplikacije u Sjedinjenim Američkim Državama omogućio dostupnost audioknjiga. Najavom ovog projekta otkriveno je i da će knjižnica u bližoj budućnosti sadržavati oko 300.000 naslova, prenosi engadget.com.

Ovu nadogradnju su čekali mnogi, popularnost audioknjiga je u zadnje vrijeme porasla na globalnom nivou, a osim dječjih i zabavnih naslova tražene su stručne i znanstvene teme.

Dostupnost knjižnice se ističe već na glavnoj stranici aplikacije. Tijekom korištenja i pregledavanja preporuke sadržaja prilagođavat će se ukusu i odabiru korisnika.

Nakon kupnje i jednostavnog preuzimanja audioknjige, korisnici će moći sadržaj preslušavati bez da su spojeni na internet. Omogućena je i kontrola brzine što osigurava lakše i prilagođeno preslušavanje.

Spotify je 2020. godine predstavio audionjigu o Harry Potteru, koju su čitale brojne poznate osobe, više puta je kroz više opcija testirao mogućnost uvođenja ove nadogradnje, krajem prošle godine je kupio platformu za audioknjige Findaway, koja je tad imala 325.000 naslova.

Iz Spotifya su istaknuli da će voditi bilješke i pratiti što treba promijeniti kako bi ova opcija i format uskoro bili dostupni i na drugim tržištima.

Komentiraj