Sportski protivnici postaju neprijatelji. Ukrajinka Kostyuk odbila rukovanje s ruskinjom Potapovom

Ukrajinka Marta Kostyuk odbila se rukovati s Anastasijom Potapovom nakon što ju je pobijedila Ruskinja na Miami Openu. Njihove dvije zemlje su u ratu nakon što je Rusija prošle godine napala Ukrajinu.

Potapova, koja je nedavno opomenuta nakon što je na meču nosila dres moskovskog Spartaka, dobila je susret drugog kola sa 6-1 6-3. Kostjuk se ranije odbila rukovati s Ruskinjom Varvarom Gračevom i Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom. Bjelorusija je bila ključni saveznik Rusije u ratu protiv Ukrajine.

Nakon što je izgubila od 26. tenisačice svijeta Potapove, Kostyuk je rekla da WTA nije odgovorila na zahtjev ukrajinskih igračica da se sastanu. “Da, htjeli smo održati sastanak s odborom i nismo ga dobili. Nema odgovora, ništa, samo tišina”, rekla je.

Izvršni direktor WTA-e Steve Simon nedavno je za BBC Sport rekao da njegova organizacija čini sve što može za igrače iz Ukrajine. “Mislim, kada budemo na sastanku možemo razgovarati o tome”, rekla je 38. rangirana Kostyuk. “Prije sastanka, mislim da nije dobra ideja razgovarati o onome o čemu tamo želimo razgovarati.”

Govoreći o upozorenju Potapovoj zbog nošenja dresa Spartaka, rekla je: “Postoji puno stvari s kojima se ne slažem, a koje WTA radi. Ovo neće ništa promijeniti. Samo ću dobiti više mržnje na internetu. Što god da kažem, dobit ću puno mržnje. Ne znam”, rekla je.

“Upozorenje, što god. Ti joj daš upozorenje… Možeš nekoga suspendirati, ne znam. Ne mogu to komentirati stvarno, jednostavno je smiješno”, zaključila je Kostyuk.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner