NACIONAL OTKRIVA KAKO JE SOA dulje vremena pažljivo i detaljno pratila događaje oko Agrokora pa se sve izraženije otvara pitanje zašto premijera još početkom prošlog listopada nije detaljno informirati i o spornoj prepisci Martine Dalić s autorima Lex Agrokor

Ili je premijer Andrej Plenković već prije punih osam mjeseci saznao za sadržaj spornih mail poruka potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić te to skrivao i zataškavao, ili su pojedinci iz vodstva SOA-e, uključujući i veći broj nižerangiranih osoba unutar te agencije, manjkavo odradili provjeru svih njenih mail poruka, osjetljivu zadaću koju im je osobno svojedobno Plenković zadao, što bi značilo da SOA nije sposobna štititi državu od opasnih prijetnji u ekonomskoj i financijskoj sferi koje graniče s kriminalom.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNOVAKOVIĆ “Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa o Martini Dalić u petak”
Sljedeći članakNavaljni osuđen na 30 dana zatvora zbog nedozvoljenog skupa
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.