Sporazumom s ADAC-om Hrvatska postaje prva ‘COVID-safe destinacija’ za Nijemce

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac započela je u ponedjeljak dvodnevni radni posjet Münchenu. Hrvatska ministrica sastala se s Karlheinzom Jungbeckom, zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC, najvećeg takvog udruženja u Europi koje čini 22 milijuna članova i koje je jedna od najutjecajnijih europskih institucija što se tiče putovanja automobilom i kampinga.

Ministrica je, uz ostalo, na radnom sastanku, kojem su prisustvovali i drugi predstavnici hrvatskog turističkog sektora, predstavila sve ono što je Hrvatska kao jedna od omiljenih turističkih destinacija Bavaraca, i općenito gostiju iz Njemačke, ove godine odradila na pripremi sezone, prvenstveno na planu sigurnosti.

Kako doznaje Novi list, domaćini iz ADAC-a bili su iznimno zainteresirani za hrvatski projekt ‘Safe Stay in Croatia’. Kao glavnu temu svibanjskog broja Reisemagazina, jednog od najpoznatijih njemačkih izdanja za putovanja, ADAC je odabrao Kvarner i Istru.

“Drago mi je što mogu reći kako je sastanak jako dobro prošao. Naime, u ADAC-u su iskazali interes da našu suradnju podignemo na još viši nivo te su nam ponudili prvi institucionalni okvir, odnosno sporazum između ADAC-a i našeg Ministarstva, kroz koji bi ustvari Hrvatska bila označena kao prva ‘COVID-safe destinacija'”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac nakon sastanka.

Objasnila je da bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju. Konkretno, gost će jednostavno i brzo dobiti sve potrebne informacije, preko ADAC-ove aplikacije najboljih cestovnih ruta, informacija kako ući u Hrvatsku, do ADAC-ove aplikacija za nautički turizam, s obzirom na to da je Hrvatska istaknuta i kao jedna od najtraženijih nautičkih destinacija, ali i auto i moto karte Hrvatske, kamping karte, ostalih publikacija vezanih uz kampove te pojačane zajedničke promocije.

Komentiraj