Spoj jazz i etno glazbe: U utorak na Medvedgradu koncert Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambla LADO

U utorak se obilježava Svjetski dan glazbe, a Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambl LADO obilježit će ga koncertom na Medvedgradu u 19 sati.

Ovaj koncert održat će se u sklopu projekta ‘Iznad Zagreba’ koji predstavlja novi kulturno-zabavni projekt, u sklopu kojeg nas svakog vikenda od proljeća pa sve do rujna očekuje niz koncerata, tuluma, ali i radionica za djecu. Jedan od ciljeva projekta brendiranje je Medvedgrada kao jedne od najpoželjnijih destinacija u Zagrebu i to kroz kulturni, društveno-odgovorni i sportsko-zabavni sadržaj.

LADO Press

Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO, poziva sve ljubitelje jazz i etno glazbe da se pridruže ovom posebnom događanju: “Veselimo se koncertu na Medvedgradu 21. lipnja, upravo na Svjetski dan glazbe. Ovaj projekt poseban je po tome što će predstaviti nova glazbena djela autora Borne Šercara. Ansambl LADO kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i manje poznate hrvatske legende.”

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO poseban su spoj jazz i etno glazbe, a na Medvedgradu će izvesti skladbe s novog albuma ‘Untamed’.

Komentiraj