Splitskom sucu pripalo finale kupa između Dinama i Istre 1961

Određene su službene osobe za finale Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se u srijedu, 19. svibnja, s početkom u 20 sati na gradskom stadionu u Velikoj Gorici susreću Dinamo i Istra 1961.

Dvoboj će suditi Duje Strukan iz Splita kojem će asistirati Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice dok će četvrti sudac biti Igora Pajač iz Sv. Ivana Zeline. Za VAR su zaduženi Ivan Bebek i Robi Kezele iz Rijeke dok će delegat utakmice biti Mladen Jurišić iz Osijeka, a suce će kontrolirati Bruno Marić iz Daruvara.

37-godišnji Splićanin je u dosadašnjoj karijeri Plavima sudio u 18 utakmica u kojima su upisali 12 pobjeda, dva remija i četiri poraza dok je Zeleno-žutima pravdu dijelio u 24 navrata u kojima su zabilježili sedam pobjeda, dva neriješena ishoda i 15 poraza.

Finale se igra na samo jedan susret. Ako nakon 90 minuta igre ne bude pobjednika uslijedit će produžeci, a potom po potrebi i raspucavanje s 11 metara.

Dinamo će ovo biti 22. finale, a dosad su Rabuzinovo sunce podizali u 15. navrata od kojih je posljednji bio 2018. godine. Istra 1961 je pak finale igrala 2003. godine kada je Hajduk bio bolji od tadašnjeg Uljanika.

Službene osobe za finale Hrvatskog nogometnog kupa:

Komentiraj