Splitski SDP-ovci se družili s građanima

fah

Boris Lalovac (SDP), nositelj liste Narodne koalicije u X.  izbornoj jedinici u četvrtak se sa stranačkim   kolegama Brankom Grčićem i Arsenom Baukom te sa članovima splitskog Foruma mladih SDP-a družio s građanima i sa Rive poručio da neće biti kandidat za gradonačelnika već da mu je jedina želja i nešto što bi mu puno značilo, da postane predsjednik Hajduka.

Rekao je da Hajduk i politiku u potpunosti razdvaja, te potvrdio da neće biti kandidat za gradonačelnika. O tajnom snimanju na prekjučerašnjem sastanku branitelja sa čelnikom SDP- a Zoranom Milanovićem je odgovorio kako tajne snimke nikako nisu dobre i da o tome nema neko posebno mišljenje.

Odgovarajući na pitanja novinara podsjetio je da Hrvatsku sljedeće godine čeka dolazak na naplatu od 27 milijardi kuna.

“Ne bi nas trebala povući predizborna euforija u obećanjima, jer još uvijek javne financije nisu dobre, baš kao ni gospodarski rast jer još uvijek imamo visoki javni dug. Obećanja će vrlo brzo nestati kada se sjedne i pokuša sastaviti proračun. Brine me da ukoliko u rujnu ne budemo mogli sastaviti Vladu i ukoliko pregovori budu dugo trajali, baš kao i ove godine, pitanje je kako će se donijeti proračun za 2017. godinu, a već krajem ove godine investitorima i komisiji se treba pokazati proračun za iduću godinu. Sigurno je da politička nestabilnost može naštetiti javnim financijama”, odgovorio je Lalovac.

Arsen Bauk rekao je  da Narodna koalicija  u X. izbornoj jedinici očekuju više od pet mandata, dodavši da je SDP u Splitu spreman za izbore.  Podsjetio je da je SDP-ova koalicija na prošlim izborima osvojila četiri mandata, a sada se nadaju jednom više.

Na pitanje hoće li SDP nakon izbora koalirati sa strankom Pametno, Bauk je rekao da su njihovi prioritetni partneri IDS i zastupnici nacionalnih manjina, te da se suradnja može širiti i dalje.

“U ovom trenutku smo fokusirani na to da ostvarimo što bolji rezultat na izborima, a onda ćemo vidjeti kako će se rasporediti odnosi snaga u Saboru i pokušati složiti većinu koja će biti stabilna i neće biti eksperiment kao do sad”, tvrdi Bauk.

Branko Grčić je izjavio kako je dok je bio potpredsjednik Vlade radio ozbiljan posao u kojem su uspjeli Hrvatsku izvući iz recesije koja je predugo trajala, te da mu je motiv nastaviti tim putem.

Komentiraj