Grad Split je danas svečano uručio ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita u 2018. godini za 42 obrtnika ukupno vrijedan oko 700 tisuća kuna.

Natječaj za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita objavljen je još 18. travnja kako bi se stvaranjem povoljnog poduzetničkog okruženja i razvijanjem poduzetničke klime ojačalo obrtništvo i povećala učinkovitost poslovanja obrtnika, njihovo jačanje konkurentnosti ulaganjem u razvoj proizvoda, usluga i procesa, podizanje kvalitete pružanja usluga, te postizanje boljih poslovnih rezultata putem snažnijeg pozicioniranja na tržištu.

Ugovori su se dodijelili obrtnicima koji su se odazvali natječaju i udovoljili njegovim uvjetima.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović je rekla kako su obrtnici prvo tkivo poduzetništva i da su to prvi koraci za koje se netko odlučuje što je i razlog zašto je natječaj različito sastavljen počevši od podrške ženama kao stopostotnim vlasnicama, mladima do 35 godina, pripadnicima kreativne industrije, uslužne, proizvodne, a čak i posebna podrška osobama s invaliditetom.

“Ove su godine potporu grada uspjela ostvariti ukupno godine 42 obrtnika koji će dobiti maksimalne iznose od po 20 tisuća kuna, no ono što je najvažnije u ovogodišnjem rješenju po natječaju je da smo odlučili proširiti cijeli fond novca, te uključiti sve one koji su zadovoljili administrativne uvjete kako bi poslali podršku da su nam obrtnici u gradu Splitu važnu. Tako nam je važno i vraćanje života u staru gradsku jezgru, pa je posebno bitno i to da su među ova 42 njih četvero obrtnika iz stare gradske jezgre. To je poruka i ostalima koji rade taj posao posebno u njegovanju obrtništva i starih zanata”, kazala je Hrgović.

Pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Ela Žižić je rekla da ih veseli uspješnost natječaja kao i da je bilo planirano 500 tisuća kuna, pa je grad svima koji su prošli administrativne uvjete odobrio 700 tisuća kuna. Dodala je da nastavljaju kontinuitet suradnje sa Udruženjem obrtnika Grada Splita i pružanjem potpora obrtnicima Grada Splita i otkrila da u Splitu nema dovoljno tradicijskih obrta, da su žene vlasnice u više od polovine obrta, a jedna trećina su mladi obrtnici što daje veliku nadu u razvoj obrtništva u Splitu.

Komentiraj