lemeridienlavsplit.com

Splitski Hotel Le Méridien LAV u društvu nositelja ekološke oznake ‘Zeleni ključ’

Odgovornost prema prirodi i okolišu danas je jedan od ključnih elemanata djelovanja odgovornih kompanija, a upravo se zahvaljujući svom odgovornom promišljanju i djelovanju na području zaštite okoliša splitski Hotel Le Méridien LAV svrstao u prestižno društvo jednog od najcjenjenijih programa društvene odgovornosti u hotelskom turizmu – programu europske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) – Zeleni Ključ.

U sklopu promicanja ideje o odgovornom utjecaju na okoliš te dodijele ovog prestižnog međunarodnog certifikata Hotel LAV se ove godine pridružio i globalnoj akciji ‘Sat za planet zemlju’.

Program ‘Zeleni ključ’ osnovan je 1994. godine u Danskoj, a cilj mu je promocija održivog turizma, s dugoročnim ciljem koji doprinosi prevenciji klimatskih promjena i zaštiti okoliša. Ova prestižna licenca dodjeljuje se na jednu godinu tijekom koje se vrši inspekcijski nadzor objekata i provjera sustavnog rada po strogim kriterijima. Uz ekološki aspekt koji se odnosi prvenstveno na pozitivan utjecaj djelovanja kompanije i smještajnih objekata na okoliš, ovaj program ima za cilj omogućiti kompanijama i ekonomsku dobit kao rezultat smanjene potrošnje te osigurati marketinšku strategiju s ciljem promicanja smještajnog kapaciteta i ekološke markice.

“Ponosni smo da smo svojim odgovornim djelovanjem zajedno s gostima i partnerima splitskog Le Méridien hotela postali članovi ovog prestižnog društva poslovnih subjekata, kojima su ekološka održivost i društvena odgovornost jednako važni kao i vrhunske hotelske usluge i uspješni poslovni rezultati. Ovo priznanje nije nagrada, već prije svega obaveza da i dalje svojim svakodnevnim djelovanjem postavljamo visoke standarde u brizi za okoliš. Raduje me činjenica kako su upravo zaposlenici našeg hotela, kao i naši gosti, svojim djelovanjem omogućili da postanemo nositelji međunarodne oznake izvrsnosti Zeleni ključ. Le Méridien LAV nalazi se na samoj obali Jadranskog mora i tijesno je povezan s promjenama koje se u njemu događaju, nerijetko pod ljudskih utjecajem. Briga o okolišu mora postati naša svakodnevnica, moramo misliti na generacije koje dolaze nakon nas, kojima ćemo u nasljeđe uz naš hoteol ostaviti i sve ono što ga okružuje”, izjavio je Arnoud Zaalberg, generalni direktor splitskog Hotela Le Méridien LAV.

Komentiraj