Potpredsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Gojo rekao je u utorak popodne da se splitsko Gradsko vijeće mora što prije konstituirati i donijeti proračun te je pozvao Željka Keruma da prestane zagađivati medijski prostor svojim grubim i otrovnim vokabularom.

Tijekom cijele predizborne kampanje građani Splita i cijela hrvatska javnost bili su izloženi grubom i otrovnom vokabularu i ponižavajućem rječniku poraženog kandidata za gradonačelnika Splita, Željka Keruma, dosad nezabilježenom na političkoj sceni, stoji u priopćenju iz splitskog HDZ-a iz kojeg ističu kako je razlog takvom nemogućnost Keruma da se pomiri s gubitkom izbora pa traži alibi i dežurne krivce.

Ali, dodaju, okrivljavanje više od 1500 članova biračkih odbora i velikog broja promatrača za osobni poraz ipak je svojevrsni presedan.

“HDZ nije provodio izbore, već izborno povjerenstvo koje čine ugledni predsjednici sudova i suci, izbore na biračkim mjestima provode članovi biračkih odbora kojih je na svakom biračkom mjestu deset, a od toga jedan ili dva iz HDZ-a, a čak četiri iz SDP-a ili HGS-a. Ukupno je 1650 ljudi radilo u biračkim odborima, a među njima je bilo najviše mladih osoba”, navode iz HDZ-a u priopćenju te ističu da to nije udar na HDZ kao pobjedničku opciju, već na mlade i čestite ljude i zdrav razum svih građana Splita.

“Prevaljivanje krivice za osobni poraz na institucije koje predvode izborni proces i na članove biračkih odbora koji sudjeluju u izbornom procesu je samo jedan u nizu dokaza da Željko Kerum ne poštuje institucije pravne države ni građane Splita”, poručili su iz splitskog HDZ-a te pozvali Željka Keruma da prihvati činjenicu da su izbori završili, da su građani Splita svoje rekli i da je sada vrijeme da sve ozbiljne političke opcije koje participiraju u Gradskom vijeću počnu razgovarati u interesu Grada Splita.

Komentiraj