Splitski HDZ zanima koga je pomazila grizlijeva šapa

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ- a i saborski zastupnik Petar Škorić ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Splitu da se prašina oko afere Grizli očito slegla jer je više nitko ni ne spominje, no HDZ zanima zašto o tome šute institucije pravne države i “koga je sve pomazila grizlijeva šapa”.

Rekao je da je o toj mogućoj političko-medijskoj i financijskoj korupcijskoj hobotnici govorio prije 10 dana u Hrvatskom saboru, dodavši da je ta PR agencija nudila sastanke ministrima Mosta, te stvaranje medijskih afera koje su trebale dovesti do pokretanja prijava od nadležnih tijela.

“Nastavili su koristiti svoja poznanstva s ministrima za austrijskog partnera. Nudila su se otvaranja tema i gostovanja pogodnih Mostovih osoba po medijima, najžalosnije, ni manje, ni više, nego na javnoj televiziji, koju svi plaćamo. Svi se s pravom trebamo zapitati  što je tu moralno, što dopustivo, što su javni, a što privatni interesi. Nekim kolegama iz Mosta puna su usta morala i časti, no ovaj slučaj upućuje na brojne kontradikcije”, poručio je Škorić.

Smatra da taj slučaj ima elemenata korupcije koji bacaju sjenu na povjerenje u Most i njihove dužnosnike.

U splitskom HDZ-u zgroženi su što se institucije pravne države još nisu oglasile o tom slučaju, a nadaju se da to nije zato jer se u ugovoru spominje ime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića iz Mosta. “Nadamo se da istraga o najvećoj aferi prodaje ministara za ostvarivanje privatnih interesa nije stopirana radi zaštite male skupine ljudi iz Mosta koji su sudjelovali u takvim rabotama”, kazao je Škorić. U razgovorima s pojedinim kolegama iz Mosta postalo mu je, kaže, kasno da se tu radi o ‘izoliranim’ slučajevima, a ne kolektivnoj odgovornosti.

Afera Grizli izbila je kada je PR agencija “Grizli komunikacije” početkom lipnja objavila da prekida suradnju s Mostom nezavisnih lista nakon što su se u medijima pojavile informacije da je istoimena PR agencija za svoje klijente ugovarala sastanke s Mostovim ministrima.

Komentiraj