Splitski HDZ podržava Andreja Plenkovića

Miranda Cikotic/PIXSELL

Splitski gradski odbor HDZ-a je na konstituirajućkoj sjednici, nakon nedavnih unutarstranačkih izbora, raspravljao u utorak navečer i o novonastalim okolnostima  u vodstvu HDZ te je zaključeno kako će na izborima za novog predsjednika stranke podržati kandidaturu Andrea Plenkovića, doznaje se od predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića.

“Na sjednici se raspravljalo o unutarstranačkim i parlamentarnim izborima. Kroz demokratsku raspravu članova Gradskog odbora i predsjednika temeljnih ogranaka iskristalizirao se stav nazočnih o podršci kandidaturi Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, za kojeg je procijenjeno da može u kratkom vremenu do parlamentarnih izbora maksimalno homogenizirati stranku i najšire biračko tijelo demokršćanske i narodnjačke opcije te ostvariti najbolji mogući rezultat i pobjedu HDZ-a”, izjavio  je Škorić.

Kako smatra, Plenković će na kvalitetan način zastupati hrvatske nacionalne interese jer je prepoznat  kao promotor hrvatskog integralizma koje je neophodno hrvatskom narodu u prevladavanju nepotrebnih podjela.

Na konstituirajućoj sjednici splitskog HDZ-a izabrano je predsjedništvo Gradskog odbora, a za dopredsjednike su izabrani Duje Sučić, Domagoj Maroević i Tomislav Gojo.

Komentiraj