Petar Škorić koji je u proteklom četvorogodišnjem mandatu obavljao dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split u nedjelju je ponovno izabran na tu dužnost na izbornoj skupštini splitskog HDZ-a.

Škorić je bio jedini kandidat za predsjednika splitskog HDZ u naredne četiri godine, a u tajnom glasovanju od 219 nazočnih izaslanika, kako je službeno rečeno, 215 je podržalo njega,  dok su četiri glasačka listića bila nevažeća.

“Cilj splitskog HDZ-e  je na lokalnim izorima 2017. preuzeti vlast u Splitu i pokrenuti grad iz beznađa u kojem se našao zbog nesposobne i bezidejne aktualne SDP-ove vlasti u tom gradu”, rekao je Škorić nakon što je ponovno izabran za predsjednika splitskog HDZ-a.

Po njegovim tvrdnjama, splitski HDZ je poptupuno spreman za preuzimanje vlasti u gradu koji je po veličini i važnosti drugi u Hrvatskoj te zaslužuje, kako je rekao, snažniju gradsku vlast od sadašnje, SDP-ove.

Istaknuo je kako HDZ planira brojne razvojne projekte u Splitu što će pridonijeti zapošljavanju, a bolje će nego SDP, kaže, upravljati i financijama u tom gradu.

“Neodgovorno je ne imati niti jedan gradski projekt osim privatnih inicijativa, kao i posezati za gradskim sredstvima u projektima koji se mogu realizirati iz EU fondova, kao što to radi gradonačelnik Ivo Baldasar”, ocijenio je Škorić.

Naglasio je kako HDZ u Splitu nikad nije bio snažniji i jedinstveniji.

“HDZ je ušao u sve pore društvenog života i ne može se i ne smije ništa događati u Splitu, a da HDZ nije prisutan”, poručio je Škorić.

Na  izbornoj skupštini splitskog HDZ-a izabrano je i 20 članova Gradskog odbora te stranke.

Komentiraj