Splitski Centar za socijalnu skrb bez prosvjednih djelatnika: Jedan se testirao, jedan uzeo godišnji, tri su otvorila bolovanje

Ispred Centra za socijalnu skrb u srijedu nije bilo djelatnika koji se protive testiranju prije ulaska na posao jer se jedan testirao, tri su otvorila bolovanje, jedan je na godišnjem odmoru, a tri su aktivirala covid potvrdu, doznaje se od ravnatelja tog centra  Ante Bjaževića.

Kako je Bjažević izjavio za Hinu, razgovarao je s djelatnicima centra. Jedna osoba od ove tri koje su otvorile bolovanje se testirala, nije pozitivna na koronavirus, ali je otišla na bolovanje, rekao je i dodao da su trojica koji su aktivirali covid potvrde već prije preboljeli tu bolest.

“Djelatnici imaju pravo na prosvjed”

Prema njegovim riječima, djelatnici imaju pravo na prosvjed i na svoje mišljenje, ali on mora osigurati redoviti rad.

Prva tri dana ovoga tjedna osam je djelatnika svaki dan dolazilo na posao, no s obzirom na to da su se odbijali testirati, nisu mogli na svoje radno mjesto. Gotovo cijelo radno vrijeme provodili su pred zgradom protiveći se testiranju prilikom dolaska na posao, a Centar za socijalnu skrb im je osigurao testiranje u stotinjak metara udaljenom laboratoriju.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner