Splitska Zračna i Trajektna luka bilježe porast broja putnika

pixabay

Splitska Zračna luke u prvih šest mjeseci ove godine bilježi porast od 27 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a ovog vikenda ondje će sletjeti ukupno 199 zrakoplova, sa 49.500 putnika iz 100 destinacija i 25 država, doznaje u subotu Hina od Mate Melvana, voditelja službe prihvata i otpreme.

Do kraja dana sletjet će 107 zrakoplova sa 28.500 putnika, dok se u nedjelju u dolasku i odlasku očekuje 92 zrakoplova i 21 tisuća putnika.

Splitska zračna luka nastavlja sa svojim pozitivnim trendom kumulativnog povećanja. Tako su u prvih šest mjeseci ove godine prevezli 200 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prošle godine, te je ukupno kroz nju prošlo 872.443 putnika, dok je u isto vrijeme 2016. bilo 686 tisuća putnika.
“U razdoblju prvih šest mjeseci ove godine imali smo oko 200 tisuća putnika više nego u istom razdoblju 2016. godine. To predstavlja povećanje od 27 posto, a 93 posto svih dolazaka ostvareno je u međunarodnom prometu. Naša zračna luka, odnosno redoviti letovi i charter linije su direktno povezane sa sto destinacija i 25 država svijeta”, kazao je Melvan.

Ističe da je promet u porastu i u srpnju, jer je protekle subote, 1. srpnja,  čak dvije tisuće putnika više sletjelo u Split nego što je zabilježeno prve subote u srpnju prošle godine.

Pojačan je promet danas i u splitskoj Trajektnoj luci u kojoj se, u odnosu na prošli vikend kada je zabilježen dolazak 45 tisuća putnika, ovoga vikenda očekuje 55 tisuća putnika, doznaje se u Jadroliniji.

Komentiraj