Pixabay

SPLITSKA UČENIČKA APLIKACIJA “Safety Net – Bitka za sigurnost”

“Safety Net – Bitka za sigurnost” nova je aplikacija za učenike splitskih osnovnih škola nastala u sklopu projekta “Sigurnost djece na internetu i društvenim mrežama”, a u suradnji Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), studenata iz DUMP Udruge mladih programera i Policijske uprave splitsko-dalmatinske, uz potporu Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Splita.

Aplikacija je prilagođena učenicima nižih razreda osnovnih škola, postavljena je na službenim internetskim stranicama svih splitskih osnovnih škola, a odsada i na stranicama svih osnovnih škola na području Splitsko-dalmatinske.

Prije toga, provedena je edukacija s djecom i roditeljima te stručnim suradnicima u školama o rizičnim ponašanjima na internetu i društvenim mrežama te su, uz potporu Grada Splita, aktiva ravnatelja osnovnih škola i županijskih stručnih službi, izrađeni informativni materijali sa savjetima za zaštitu i pravilno korištenje društvenih mreža i sa uputama za korištenje aplikacije.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske ističu kako su im ciljana skupina učenici od 6. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, ali i roditelji, stručne službe škola, te šira javnost, pa je dobra prihvaćenost aplikacije ‘Safty Net- Bitka za sigurnost’ potakla njezinu izradu i za srednjoškolce te prilagodbu za korištenje pametnim telefonima.

Pored informativnog i zabavnog sadržaja, aplikacija ima i dio edukacije o mjerama zaštite i načinu prijave zlostavljanja policiji.

Aplikacija se može unaprjeđivati i dorađivati sukladno aktualnostima i trendovima, a okviru projektnih aktivnosti Policijska uprava splitsko-dalmatinska planira održati predavanja i radionice, priopćeno je u ponedjeljak iz te policijske uprave.

Komentiraj