Splitska policija uhitila i drugog provalnika; jedan policajac teže ozlijeđen

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Jedan je policajac teže ozlijeđen, a trojica lakše noćas u Splitu kad su zatekli dvojicu provalnika u pljački, a pošto ih je jedan od njih napao nožem, upotrijebili su vatreno oružje i ranili ga, dok su drugog u međuvremenu uhitili.

Prema priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave, u utorak oko 2 sata u u Teslinoj ulici policajci su nakon zaprimljene dojave zatekli dvije osobe u pokušaju provale i kad su uočili policajce, počeli su bježati. Nakon što su jednog sustigli, on je policajce napao nožem i oglušio se na zapovijedi da prestane s napadom i odbaci nož. Nakon što je nastavio s napadom na policajce, policijski službenik je ispalio i upozoravajući hitac u zrak, ali osoba je i dalje nastavila s napadom. Radi sprječavanja daljnjeg napada policajac je uporabio vatreno oružje, nakon čega je osoba uz uporabu sredstava prisile savladana.

Tridesetogodišnji muškarac je zadobio prostrijelne rane na nozi, odvezen je u bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Druga osoba je pronađena, uhićena i dovedena u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

U ovom događaju ozlijeđena su četiri policajca kojima je pružena im je liječnička pomoć, jedan je zadobio teške, a tri lakše tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja obavlja se očevid koji vodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, izvijestila je policija.

Komentiraj