Split: Za petero osumnjičenih USKOK traži istražni zatvor, tereti ih se za zlouporabu položaja, primanje i davanje mita

USKOK je na temelju policijske kaznene prijave pokrenuo istragu protiv 12 osoba – zaposlenika Grada Splita, investitora, projektanata, ali i inspektora i nadzornog inženjera, zbog sumnje da su investitoru hotela Ampora na Žnjanu i zgrade na Mejama omogućili korist od 3 milijuna i 200 tisuća eura.

Za petero osumnjičenih USKOK je zatražio istražni zatvor, o čemu će sudac istrage splitskoga Županijskog suda odlučiti u četvrtak, javlja N1.

Sve osumnjičene terete za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Detalji akcije

Podsjetimo, policija je u srijedu objavila detalje akcije u Splitu u kojoj je u utorak uhićeno 12 osoba zbog zlouporabe položaja te primanja i davanja mita. Također, potvrdili su da se radi o nastavku istraživanja započetog još 2019.

Sumnja se da su uhićeni prema unaprijed stvorenom dogovoru počinili niz nezakonitosti koje su u suprotnosti sa Zakonom o gradnji, Zakonom o zaštiti od požara, lokacijskim uvjetima određenima Detaljnim urbanističkim planom područja i Generalnim urbanističkim planom Grada Splita, a na temelju kojih nezakonitosti bi se omogućilo spajanje u jednu funkcionalnu građevinu, cjelinu hotela i stambene zgrade na Mejama.

Komentiraj