Na tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća raspravlja se o stanju odlagališta otpada Karepovac. Sjednica je započela s nekoliko minuta kašnjenja, na sjednici je prisutno 27 od 35 vijećnika, a nema gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kao ni resornog ministra Tomislava Ćorića, javlja N1 TELEVIZIJA.

Podsjetimo, na splitskoj Rivi održan je u subotu prosvjedni skup nezadovoljstva dosadašnjom sanacijom odlagališta Karepovac u organizaciji Građanske inicijative “Vrijeme je da narod kaže dosta”, a okupljeni su upozorili da je sanacija netransparentna i vladajućima poručili da hoće čisti zrak, čistu vodu i zdravi Split.

Sanacija Karepovca je poraz svih političkih stranaka u Splitu i Hrvatskoj, ali i poraz akademske zajednice i svih udruga koje podilaze svima onima koji vode ovu državu i ovaj grad, upozorili su organizatori nezadovoljni nedostatkom informacija o sanacijskim radovima na odlagalištu Karepovac, koje zovu “nuklearnom bombom na kraju grada”.

Svi se slažu kako je sanacija nužna, a da bi Karepovac od brda smeća postao zelena oaza Splićani će neugodne mirise morati trpjeti još nekoliko mjeseci dok ne završi ova prva faza sanacije koja uključuje izmještanje otpada.

Komentiraj