SPLIT U nedjelju humanitarni malonogometni turnir za vatrogasce

HINA/ Mario STRMOTIÆ/

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u nedjelju  u 18,30 sati počinje humanitarni malonogometni turnir u kojem će se prikupljati pomoć za Vatrogasnu zajednicu Splitsko-dalmatinske županije.

Turnir organizira Hrvatska humanitarna udruga Cro Unum koju vodi hrvatski genetičar i nekadašnji ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac. Članovi udruge Cro unum na to su se odlučili nakon velikog požara koji je pogodio Split i okolicu.

“Svjedočili smo herojskim naporima naših vatrogasaca koji su u zadnjem trenutku zaustavili širenje požara i spriječili katastrofalne posljedice širokih razmjera.  S obzirom na to da je ovogodišnja protupožarna sezona počela velikim požarima, već sada su iscrpljena golema sredstva i resursi namijenjeni za gašenje požara i svaka pomoć našim vatrogascima je u ovim trenucima više nego potrebna”, navodi udruga u svojem pozivu.

Sutra će na teren istrčati članovi Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum, Humane zvijezde i veterani GNK Dinamo i HNK Hajduk. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije, a tijekom trajanja humanitarne akcije sredstva će se moći uplatiti putem računa Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum otvorenog u PBZ-u posebno za ovu prigodu. Broj računa je HR 3423400091510878116.

Na Humanitarnom malonogometnom turniru nastupit će niz poznatih osoba iz javnog života kao i proslavljenih sportaša među kojima su Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Vilson Džoni, Ivan Gudelj, Nenad Pralija, Nikica Cukrov, Željko Mijač, Dragutin Čelić, Vlatko Đolonga, Darko Miladin, Hrvoje Vejić, Ivica Mornar, Dragan Primorac, Željko Pavlović, Igor Cvitanović, Fabijan Komljenović, Branko Strupar, Hrvoje Štrok, Drago Vabec, Dalibor Poldrugač, Davor Braun, Alen Peternac, Danijel Štefulj, Roy Ferenčina, Joško Jeličić, Tomislav Madžar, Damir Primorac, Franjo Arapović, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Igor Štimac i niz drugih.
Cro unum je jedna od najvećih humanitarnih udruga u Hrvatskoj koja okuplja proslavljene sportaše, glazbene umjetnike, te uglednike iz javnog života Hrvatske. Članovi udruge dosad su sudjelovali u organizaciji mnogih  velikih humanitarnih akcija poput “Od srca” na splitskom Poljudu 2007. godine u čast poginulih kornatskih vatrogasaca,  zatim humanitarno sportsko – glazbenog spektakla u Varaždinu “Srcem za znanje” 2008.  kojom su prikupljana sredstava za početak rada Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, pa  “Naš mali svijet”  za dnevnu dječju bolnicu za djecu KBC-a Split.

Komentiraj