Split: Putnici s Marka Pola pristižu u karantenu

Večeras poslije 19 sati u karantenu u hotelu Zagreb na Duilovu sanitetskim vozilima u karantenu su počeli dovoziti putnike s trajekta Marko Polo koji je u srijedu ujutro iz Ancone uplovio u splitsku gradsku luku.

Putnike do izdvojenog dijela hotela, bloka C dovoze sanitetska vozila. Potom odlaze u sobe predviđene za izolaciju.  Djelatnici saniteta su propisano odjeveni i zaštićeni. Za sada nema nikakvih problema sa smještajem putnika.

Jadrolinijin trajekt Marko Polo jutros je u 6,40 iz Ancone stigao u Split. Na brodu je bio 91 putnik, među kojima je bilo 28 stranaca, najviše njih- devet iz Italije, a ostali iz Kanade, BiH, Crne Gore, SAD i Velike Britanije.

Za 46 putnika iz Hrvatske u dogovoru sa sanitarnim inspektorima određena je samoizolacija i oni su popodne napustili brod.

Strani putnici su do večeri bili na brodu, a tada je odlučeno da se prevezu u županijsku karantenu na Duilovu .

Šef županijskog kriznog stožera Civilne zaštite i dožupan Luka Brčić novinarima je rekao da su se kapaciteti karantene, koja je u početku imala 20 soba, povećali na 50 soba, a imaju mogućnost primiti i 100 osoba. Dodao je da se u slučaju većih potreba kapaciteti mogu proširiti i drugim dijelovima županije.

Komentiraj