Nakon duge i teške bolesti, u nedjelju je u Splitu preminuo glazbenik Remi Kazinoti (58), javlja Slobodna Dalmacija. Bio je klavijaturist, aranžer i producent koji je obilježio hrvatsku glazbenu scenu.

Splitski glazbenik surađivao je s mnogim našim zvijezdama poput Olivera, Gibonnija, Giuliana, Petra Graše, Jelene Rozge i mnogih drgih, a ostavio je doista dubok trag na glazbenoj sceni.

Rođen je 5. siječnja 1959. u Splitu. Završio je glazbenu školu ‘Josip Hatze’ i gimnaziju ‘Ćiro Gamulin’ te srednju glazbenu školu. Na Filozofskom je fakultetu u Splitu stekao zvanje profesora glazbene kulture. Već je kao srednjoškolac počeo svirati u splitskim grupama kao klavijaturist, a prvi službeni singl snima s grupom Kairos ‘Velike Su Tajne/Ti Bi Sretna Bila’.

Nakon razilaženja matične grupe ‘More’ postaje stalni član pratećeg sastava Olivera Dragojevića, s kojim od 1978.g. do 1980.g. nastupa diljem bivše države. Nakon toga bio je i član pratećeg sastava Meri Cetinić s kojom je zabilježio veliki broj glazbenih nastupa.

Djelovao je i kao studijski glazbenik te potpisuje legendarne skladbe poput U tetrapaku grupe Metak, Jači od vjetra Miše Kovača i Hajde da se mazimo grupe More. 1984. pridružuje se splitskom glazbenom sastavu Aspalathos brass.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YozuTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.