Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLIT Otac optužen da je silovao kćer, majka ga nije prijavila

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjaka. Terete ga za teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje malodobne kćeri te za kazneno djelo rodoskvrnuća. Na optužnici se našla i majka oštećene djevojke. Supruga nije prijavila premda je znala što je napravio pa je terete za neprijavljivanje kaznenog djela.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom kolovoza 2016. godine izvršio spolni odnošaj s kćeri dok su bili sami u stanu, navodi se u optužnici. Zbog doživljene traume kod oštećenice je došlo do depresivne simptomatologije i anksioznosti te je hospitalizirana u bolnici.

Majka se, pak, tereti da je znala da je član obitelji počinio teško kazneno djelo na štetu djeteta te da bi prijavljivanjem bilo moguće puno lakše otkriti i počinitelja i kazneno djelo, no nije to napravila sve do dana uhićenja počinitelja.

Predloženo je da se okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti djelo jer sa kćeri živi u zajedničkom domaćinstvu.

Komentiraj