SPLIT: Optužen zbog spolnog zlostavljanja troje djece

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjaka kojega tereti za pet kaznenih djela na štetu trojice maloljetnika, doznaje se u tužiteljstvu.

Radi se o kaznenim djelima spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, spolnom odnošaju bez pristanka, bludnoj radnji, upoznavanju s pornografijom i omogućavanju trošenja droga.

Optužnica 35-godišnjaka tereti da je posljednjih godinu dana u više navrata tražio od 15-godišnjeg dječaka da dođe u njegov stan prijeteći mu da je torcidaš, da radi kao redar, ima dosta prijatelja koji su za njega spremni sve učiniti kao i da ima pištolj. Prijeteći mu natjerao je maloljetnika da ga oralno zadovolji, navodi se u optužnici.

Terete ga i da je od rujna 2018. do polovice travnja 2019. u više navrata tražio jednog od dječaka da skine hlače i protivno njegovoj volji ga dirao po spolovilu. Od veljače 2017. do 7. svibnja 2017. godine u više navrata navodno je tražio od maloljetnika da se međusobno zadovoljavaju masturbacijom i omogućavao mu konzumiranje droge.

Komentiraj