Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg muškarca i 18-godišnje djevojke zbog počinjenja kaznenog djela teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju, stoji u priopćenju DORH-a.

25-godišnjaka se tereti da je od početka prosinca prošle godine do kraja veljače ove godine na području splitsko-dalmatinske županije s 18-godišnjakinjom preko mobitela razmjenjivao poruke eksplicitnog seksualnog sadržaja djece i tražio od nje da snima djecu koja su joj povjerena na čuvanje radi zadovoljenja svog spolnog nagona.

“Tereti ga se i da je od početka 2017. do 23. veljače 2017. na području iste županije zatražio od drugookrivljenice da se druži zajedno s njom i djetetom te se u svom osobnom vozilu spolno zadovoljio dodirujući dijete, što je drugookrivljenica vidjela. Optužnicom se prvookrivljeniku stavlja na teret i da je od sredine prosinca 2016. do veljače 2017. godine na području iste županije, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona gledanjem i držanjem sadržaja o djeci, u svom mobilnom telefonu držao sadržaje o djeci i video uradak s drugookrivljenom maloljetnicom”, navodi se u DORH-ovom priopćenju.

Nadalje, 18-godišnjakinji se stavlja na teret da je krajem veljače ove godine iskoristila povjerenje roditelja koji su joj povjerili djecu na čuvanje i napravila video uradak radi zadovoljenja spolnog nagona prvookrivljenika.

“Tereti ju se i da je od sredine prosinca 2016. godine, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona i spolnog nagona prvookrivljenika, iskoristila povjerenje roditelja koji su joj povjerili dijete na čuvanje i počinila bludnu radnju. Na teret joj se stavlja i da je od početka 2017. do 23. veljače 2017. na području iste županije, na traženje prvookrivljenika da se druži zajedno s njom i djetetom, ušla u njegovo osobno vozilo gdje je prvookrivljenik počinio prethodno opisano kazneno djelo”, priopćio je DORH.

Komentiraj