SPLIT: Koronavirusom zaraženo troje pacijenata dječje hematoonkologije

Troje mališana koji su pacijenti Dječje hematoonkologije KBC-a Split, njihovi roditelji i nekoliko medicinskih sestara zaraženo je koronavirusom, potvrdio je u subotu šef Infektivne klinike Ivo Ivić, a kako se neslužbeno doznaje riječ je o ukupno devet zaraženih osoba.

“To su asimptomatske infekcije, svi su smješteni u izolaciju, sve je zbrinuto i napravljeno po zanatu. Jedan pozitivni roditelj je hospitaliziran. Nema nikakvih problema”, kazao je Ivić za Hinu.

Koronavirus je na odjelu otkriven je nakon što je jedan maleni pacijent u četvrtak dobio simptome zaraze. Iz predostrožnosti testirani su svi koji su bili s njim u kontaktu, među kojima su ne samo pacijenti i osoblje već i roditelji koji su mu dolazili u posjet.

Šef Infektivne klinike Ivić je rekao i da tijekom popodneva i večeri, uz do sada ukupno hospitaliziranih 13 štićenika domova za starije osobe na području Splitsko-dalmatinske županije, očekuje da će sanitet iz domova dovesti još šest starijih osoba koje će biti hospitalizirane na infektivnu kliniku.

Komentiraj