Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLIT Jednomjesečni zatvor za 51-godišnjaka osumnjičenog da je silovao vlastitu kćer

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor za 51-godišnjaka koji je osumnjičen za silovanje vlastite kćeri, a odbio je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora njegovoj supruzi (43).

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijet će žalbu na odbijanje istražnog zatvora za 43-godišnjakinju, koja je osumnjičena da je počinila kazneno djelo neprijavljeovanja počinjenja kaznenog djela. 51-godišnjaku je određen istražni zatvor kako ne bi utjecao na oštećenicu i počinjenje istih ili sličnih kaznenih djela.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom kolovoza 2016. godine u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske počinio navedena kaznena djela na štetu članice obitelji (1999.), a da okrivljenica; znajući da je član obitelji počinio teško kazneno djelo na štetu djeteta i da bi prijavljivanjem bilo moguće puno lakše otkriti kazneno djelo i počinitelja; nije prijavila ovo kazneno djelo sve do dana uhićenja počinitelja”, navodi se u priopćenju DORH-a.

Komentiraj