SPLIT: Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija “ASDA 2017.”

Tomislav Miletic/PIXSELL

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija “ASDA 2017.” održat će se u splitskoj Spaladium areni od 26. do 28. travnja pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, priopćeno je u četvrtak iz ureda splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje.

Ževrnja je, kako se navodi u priopćenju, o organizaciji tog događaja danas razgovarao s izaslanstvom Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) koje je vodio državni tajnik u tome ministarstvu Zdravko Jakob i u kojem kojim su bili njegovi suradnici – pukovnici Roman Mikulić i Denis Kovačević.
“Očekuje se sudjelovanje 50 do 60 država, uglavnom članica NATO-saveza, ali i drugih država, tako da je to izvrsna prigoda za naše domaće proizvođače vojne i druge namjenske opreme za vojsku i policiju da se povežu s predstavnicima stranih država i njihovih vojski te da zaključe poslovno-gospodarske angažmane”, rekao je Ževrnja.
Dodao je kako je taj događaj važan za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.
Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju – “ASDA 2017.” koja se četvrti put svake druge godine održava u Splitu, tradicionalno organizira TNT Productions Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država, tvrtka koja je specijalizirana za organizaciju sajamskih priredaba tog tipa.

Komentiraj