SPLIT: Čorić i Opara obišli sanirano odlagalište Karepovac

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić  i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara obišli su sanirano i uređeno odlagalište Karepovac, koje je donedavno bilo brdo smeća, izvijestili iz Gradske uprave.

Ministar Ćorić izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim te kvalitetom svih obavljenih radova koji su, kako je rekao, impresivni.

“Mogu vam samo čestitati. Ovo je golem iskorak u sanaciji jednog odlagališta”, istaknuo je Ćorić.

Nakon što je nedavno uspješno završen tehnički pregled prve faze sanacije Karepovca, što je rezultiralo i izdavanjem uporabne dozvole, otpad se konačno počeo odlagati na novoizgrađenoj sanitarnoj plohi.

“Upravo taj korak bio nam je najvažniji cilj prve faze sanacije koja u početku nije bila niti malo laka”, naglasio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Iz splitske Gradske uprave priopćili su da je tijekom dvije godine intenzivnih radova uređena površina i premješteno više od milijun kubičnih metara starog otpada, a izgrađena je i nova prometna, hidro te elektro-infrastruktura. Također, najvažnije, izgrađena je i sanitarna deponija površine oko 70 tisuća metara četvornih s pokosima za milijun kubičnih metara novog otpada, stoji u priopćenju.

Komentiraj