Pixabay

SPLIT 24-satno crtanje stripova na temu “Opstanak”

U splitskoj  udruzi koja potiče angažman mladih – Info zoni i školi Likovnih umjetnosti u subotu je počelo 24-sato neprekidno crtanje stripova, kojim se želi popularizirati strip i potaknuti kreativnost, a prijavljeno je 90-tak sudionika.

Tema ovogodišnjeg  24-satnog crtanja stripova je ‘Opstanak’. Svaki sudionik od sudionika treba nacrtati 24 stripa na kojima će likovi biti isključivo životinje, strip mora biti basna, a na karaju svakog stripa mora biti pouka, rekao je Hini koordinatora ove akcije  Ivan Svaguša.
Osim u Splitu, akcija  24-satnog crtanja stripova provodi se i u Zagrebu gdje se prijavilo 70-tak sudionika te Osijeku gdje ih se prijavilo 20-tak.

„Nakon isteka 24-satnog roka crtanja svi će nacrtani stripovi biti skenirani i  posredstvom interneta moći će ih vidjeti šira publika“, rekao je Svaguša.

Ovo je šestu godinu za redom da se u Hrvatskoj organizira 24-satno crtanje stripova, u što se naša zemlja  uključila 2009. godine, kao dio međunarodnog projekta kojeg  je 1990. godine potaknuo jedan od vodećih suvremenih teoretičara stripa  Amerikanac Scott McCloud.

U Splitu se akcija 24-satnog crtanja stripova provodi petu godinu u nizu nakon što je prva takva akcija u Hrvatskoj organizirana najprije u Zagrebu prije šest godina.

Komentiraj