HINA/ Mario STRMOTIĆ

Splićani na prepunoj Rivi dočekali Novu godinu

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su Novu 2018. godinu uz veliki vatromet i nastup pjevača Joška Čagalja Jole, a 15-tak minuta iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba fotografija “Marjan-simbol i inspiracija”.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na dočeku Nove godine su na splitskoj Rivi s Joletom otpjevali pjesmu “Ništa kontra Splita”.

Obraćajući se kratko nazočnima gradonačelnik je rekao kako će 2018. biti još bolja nego 2017. godina. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima, a u izjavi novinarima istaknuo je kako je Split šampion turizma u Hrvatskoj te da on želi da se tako nastavi i ubuduće.

“Ja ću se sa svojim suradnicima truditi da to tako i bude”, kazao je Krstulović Opara.

Župan Blaženko Boban je s pozornice poželio svim građanima Splita i županije “sretnu i berićetnu” 2018. godine, a potom je u kratkoj izjavi za novinare rekao kako želi sreću svima u gradu i županiji, najviše zdravlja i veselja, a da će sve ostalo doći samo po sebi.

Svečani doček 2018. godine počeo je na Rivi na Silvestrovo oko 21 sat nastupom pjevačke skupine Mjesni odbor a nakon nastupa Joleta goste je nastavila zabavljati glazbena skupina Gustafi.

Petnaestak minuta poslije ponoći u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba pod nazivom “Marjan-simbol i inspiracija”.

Istodobno s dočekom Nove na Rivi, na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti.

Ravnateljica turističke zajednice Split Alijana Vukšić rekla je kako je u Split za doček nove 2018. godine stiglo više turista nego godinu dana ranije.

Trenutačno u Splitu za novogodišnje blagdane boravi više tisuća stranaca, koji su posebice zainteresirani za hrvatska tradicijska jela, naše gastronomske specijalitete, a u zabavnom programu osmislili smo da u Novu godinu uđemo rasplesani, rekla je Vukšić za Hinu.

Uvertira novogodišnjeg dočeku na Rivi upriličena je na Silvestarsku večer zabavnim programom “Adio 2017.” u Turističkoj palači te ispred Galerije umjetnina, programom “Splitski novogodišnji tulum.”

Zadnjeg dana 2017. u Splitu su na ulicama, trgovima i parkovima organizirani različiti programi ispraćaja stare i doček Nove 2018. godine.

Točno u podne je na splitskoj Pjaci organiziran program “Uranila nova”, a poslijepodne je na tom trgu organiziran “Ulazak u novu uz snježne pahulje.”

Pod nazivom “Advent u Đardinu” u tom je splitskom parku tijekom dana priređen novogodišnji scensko-glazbeni program za djecu i goste, a ispred Galerije umjetnina bio je Jazz party.

Komentiraj