SA SUSRETOM NISU BILI UPOZNATI ni bliski suradnici Kolinde Grabar Kitarović, a zaključeno je da bi zahtjev za revizijom presude protiv Srbije mogao pojačati srpski separatizam i prijetnju koju u BiH predstavljaju islamisti koje financiraju bogate islamske zemlje

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor neočekivano su se susreli proteklog tjedna u Otruševcu, pokraj Samobora, zbog zahtjeva za reviziju presude kojom je Međunarodni kazneni sud (ICJ) 2007. potvrdio da je u Srebrenici 1995. počinjen genocid nad Bošnjacima, ali je utvrdio i da vlasti tadašnje SR Jugoslavije nisu bile izravno uključene u planiranje i provedbu tog zločina.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKOURED PREDSJEDNIKA SLOVENIJE
Podijeli objavu
Prethodni članakABA Poraz Zadra
Sljedeći članakU olujnom nevremenu u Francuskoj dvojica poginula, 600.000 kućanstava bez struje
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.