ŠPIKA PREŠAO BANDIĆU: ‘Posložena je nova parlamentarna većina, Orešković nema legitimitet’

Patrik Macek/PIXSELL

Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) od danas je član Kluba zastupnika Milana Bandića u Saboru. Dobrodošlicu mu je poželio Miodrag Demo te najavio kako će Bandićev klub rasti i to za do deset zastupnika, piše portal Index.

Špika je kazao kako je praktično posložena nova parlamentarna većina.

“Ako je politika umijeće mogućega onda je logično da, ako suradnja ne ide onda treba očekivati da i druga strana radi isto. Meni je logično da SDP radi po tom pitanju. Ovamo ste vidjeli do koje točke su eskalirali odnosi u Domoljubnoj koaliciji.

Vidite samo ono što se događa na prvoj liniji, ali puno krupnije se događa iza zastora. Praktično je posložena nova parlamentarna većina koja može funkcionirati. Nemojte me pitati tko je to.

Prije pet mjeseci Most je imao 19 mandata, a sada se ne bih kladio ni na 10. Svi nešto pričaju, ali jedno je sigurno – ovakva situacija ne može trajati… Mi nećemo izdati naše birače, a ako su svi na toj liniji neka to pokažu”, kazao je Milivoj Špika te dodao kako jedini predsjednici Vlade mogu biti Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, jer aktualni premijer nema legitimitet, prenosi Index.

“Ne može se dogoditi da relativni pobjednik nema ključno mjesto u Vladi. U ovom trenutku s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora, samo dvije osobe mogu biti premijeri. Hoće li to biti efikasno ili ne vidjet ćemo, ali ne može netko to voditi u ime nekoga. Orešković nema legitimitet”, kazao je Špika.

Komentiraj