Čelnik Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Danijel Markić sudjelovao je u petak u Muenchenu na sastanku s direktorima glavnih zapadnih obavještajnih agencija o borbi protiv terorizma.

SOA je jedina tajna služba iz regije pozvana na sastanak s direktorima CIA-e, britanske agencije MI6, izraelskog Mossada i njemačke obavještajne službe.

Šefovi tajnih službi su o sigurnosti i protuterorizmu razgovarali na marginama tradicionalne konferencije o sigurnosti u Muenchenu.

“Partneri u EU i NATO-u prepoznali su našu snagu u regiji. U našem se susjedstvu događaju određeni procesi i mi smo naravno glavni partneri koji o tome izvještavaju”, rekao je Markić novinarima.

“Naš rad je prepoznat i zato smo postali vrlo poželjan sugovornik”, dodao je.

Markić kaže da moderna služba mora komunicirati, što SOA čini kroz svoje javno izvješće, pojačanu komunikaciju s državnim vrhom i saborskim odborom za nacionalnu sigurnost.

“Doći na ovakav skup komunicirati s osobama iz privatnog sektora, javnog života smatram odličnim”, rekao je šef SOA-e.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.