EPA/CLEMENS BILAN

STEVEN SPIELBERG ‘Potrebno je više magije u svijetu siromaštva i nejednakosti’

U svijetu u kojemu vladaju siromaštvo i ekstremna nejednakost, potrebno nam je malo više magije, rekao je trostruki dobitnik Oscara Steven Spielberg u subotu dok je predstavljao svoj novi avanturistički  film na filmskom festivalu u Cannesu.

“Svi mi vjerujemo u magiju”, kazao je Spielberg na konferenciji za novinare obilježavajući premijeru svojega novog filma “BFG”, temeljenog na omiljenom klasiku za djecu britanskoga pisca Roalda Dahla.

“Što je gore u svijetu, to više moramo vjerovati u magiju”, rekao je odgovarajući na pitanje  o tomu je li zabrinut zbog prizora siromaha i migranata koji prodaju jeftine sitnice na canneskim ulicama.

“BFG” je  zadnje djelo šezdesetdevetogodišnjeg  redatelja i producenta  s filmskom karijerom duljom od četrdeset godina koja obuhvaća gotovo sve filmske žanrove  i iznimno širok raspon ekraniziranih priča.

Njegovi filmovi uključuju opus od serijala poput “Indiana Jonesa”, “ET”-a i “Ralja”, filmova s povijesnom tematikom poput “Schindlerove liste”, do ratnih drama “Spašavajući vojnika Ryana” i hladnoratovske priče “Most špijuna”.

Spielberg, koji ove godine navršava 70 godina, također je razjasnio da ne kani odustati od snimanja filmova i povući se u mirovinu.

“To je nešto što ću raditi do kraja života”, kazao je i dodao da ima nekoliko novih projekata koje priprema.

“BFG” se u Cannesu prikazuje izvan konkurencije, što znači da se ne natječe ni za koju prestižnu festivalsku nagradu, uključujući Zlatnu palmu za najbolji film.

Premijera “BFG”-a nedvojbeno je jedan od velikih događaja u Cannesu ove godine, a očekuje se da će film biti hit ovoga ljeta te da će donijeti velike zarade u kino blagajnama širom svijeta.

Komentiraj