Andrew Couldridge/REUTERS/PIXSELL

SPEKTAKL Remi u mitskom dvoboju Wildera i Furyja

Dugo isčekivana borba za WBC prvaka u teškoj kategoriji između Amerikanca Deontaya WIldera i Britanca Tysona Furyja opravdala je sva očekivanja, javlja RTL.

Iako je Brončani Bombarder Wilder obranio titulu prvaka, nije odnio pobjedu u borbi koja je otišla u punih 12 rundi. Sudačkom odlukom meč je proglašen neriješenim.

Od samog početka borbe Tyson Fury nakon dosta duge pauze od boksa impresionirao je zavidnom pokretljivošću i formom. Tehnički mu Wilder nije mogao nikako parirati i na trenutke je izgledao kao amaterski boksač.

No, Furyjevi udarci nisu bili pretjerano snažni, a upravo je to Bombarderov forte. Rušio je Furyja dvaput u meču. Jednom u devetoj rundi, jednom brutalno u dvanaestoj, što mu je bilo dosta da dobije naklonost sudaca.

Nakon meča Fury je bio uvjeren da je on zapravo pobjednik borbe, no pojas WBC prvaka ipak je ostao u rukama Deontaya Wildera.

WIlderu je još preostala borba s Anthonyjem Joshuom da bi potvrdio da spada u najviši razred svjetskog boksa, a nije nemoguć ni revanš ovog meča u kojem su neporaženi boksači prošli bez poraza, a pobjedu je odnijela – publika.

Komentiraj