Pročelnik Zavoda za anesteziologiju i specijalizant Vinogradske imaju koronavirus, 200 zaposlenika u izolaciji

 

U zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici  pročelnik Zavoda za  anesteziologiju i jedan specijalizant pozitivni su  na koronavirus, zbog čega je 200 zaposlenika završilo u samoizolaciji, potvrdio je  je ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak  za Hinu i dodao kako se zbog toga provodi epidemiološki nadzor i testiranje zaposlenih,

“Imali smo incidentnu situaciju, mladi specijalizant s nefrologije je nažalost pozitivan na koronavirus i zbog tog je kompletna ekipa s dijalize stavljena u izolaciju. Zaraženi kolega je navodni kontakt zaraženih iz bolnice Dubrava”, rekao je ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak za Index.

Kaže da pacijenti nisu zaraženi.”Zahvaljujući suradnji s Ministarstvom smo dobili dva liječnika iz Dubrave. Nitko od pacijenata nije pozitivan. Pacijenti na dijalizi i inače nose maske. U izolaciji je 164 osoba, kriteriji su jasni kad se netko stavlja u izolaciju”, rekao je Zovak.

Rekao je da se zasad dobro snalaze s ljudskim kapacitetima u bolnici, unatoč tome što je više od 160 zaposlenika stavljeno u izolaciju.

“Mi smo u redu s kapacitetima, imamo timove u pričuvi ionako, a smanjili smo i opseg posla u hladnim uslugama. Moram reći da zasad dobro kompenziramo te incidente i samoizolacije”, zaključio je.

Komentiraj