Specijalac uhićen zbog pokušaja iznude udaljen je iz službe, pokreće se stegovni postupak

Zapovjednik zapovjedništva Specijalne policije Alen Klabot dao je u ponedjeljak izjavu za medije. Govorio je o specijalcu ATJ Lučkog, kojemu je zbog sudjelovanja u pokušaju iznude određen istražni zatvor. Klabot je kazao da je on idaljen iz službe, a sukladno zakonu, u roku od 8 dana će biti pokrenut i stegovni postupak.

“Nažalost, ispostavilo se da se radi o djelatniku Antiterorističke jedinice Lučko i čim je podignuta kaznena prijava isti je udaljen iz službe i u roku od 8 dana po zakonskom roku će biti podignut i stegovni postupak”, rekao je Klabot novinarima.

Dodao je da su takvi postupci nedopustivi jer sramote jedinicu koja je udarna snaga hrvatske policije. Najavio je najoštrije sankcije za sve koje se ogriješe o zakon.

“Radimo na tome da cijeli sustav i cijela hijerarhija zapovjedništva mora raditi na tome i pratiti svakog takvog čovjeka, ali jednostavno recepta nema. Sigurno da ćemo i ubuduće voditi računa da, kao i do sada, ako se ukaže bilo kakav određeni detalj koji može dovesti u vezu s tim, da ćemo to spriječiti, ali teško je prevenirati tako nešto”, kazao je.

Klabot je komentirao i učinkovitost spajanja specijalne i interventne policije. “Ako govorimo o preustroju, onda naravno da je netko napravio analizu sustava i ona je pokazala određene nedostatke. Ono što je sigurno da taj sustav spajanja nosi jedno poboljšanje i bolju funkcionalnost, ali rekao bih ono što je bitno – racionalnost sustava, ne povećanje, nego racionalnost”, zaključio je.

Komentiraj