Spasilačke ekipe u moru pronašle dijelove ljudskih tijela i komade nestalog indonezijskog zrakoplova

Indonezijske vlasti objavile su kako su u nedjelju ujutro otkrili signale s dvije lokacije u Javanskom moru koji bi mogli dolaziti iz crne kutije zrakoplova Sriwijaya Aira koji je u subotu nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte za Pontianak.

Spasilačke službe objavile su da su u moru pronašle dijelove ljudskih tijela i komade zrakoplova. U nestalom zrakoplovu bilo je 62 putnika i članova posade, prenose svjetski mediji.

“Uvjeren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći zrakoplov”, rekao je član indonezijskog ratnog zrakoplovstva uključen u potragu, koja je fokusirana na šire područje otoka Laki i Lancang gdje je dubina mora između 20 i 23 metra.

Podsjećamo, avion marke Boeing 737-500 u subotu je, samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u ocean između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte. Zrakoplov je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu. Nesreća se dogodila u subotu oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Komentiraj