Španjolski nogometni savez klubovima namijenio kreditnu liniju vrijednu 500 milijuna eura

U vremenu prekida svih nogometnih aktivnosti uzrokovanih zbog pandemije koronavirusa Španjolski nogometni savez (RFEF) je objavio da će pomoći klubovima na način da će otvoriti kreditnu liniju vrijednu 500 milijuna eura koje bi im trebale pomoći u borbi s predviđenim financijskim poteškoćama.

Nogomet u Španjolskoj je suspendiran 12. ožujka te je neizvjesno kad će, odnosno hoće li uopće doći do nastavka prvenstvene sezone. Krajnju odluku o dovršetku sezone Savez će donijeti tek nakon što se izjasne civilne vlasti.

Kako klubovi u ovom razdoblju trpe veliku materijalnu štetu jer ne mogu računati na prihode od TV prava, ulaznica, prodaje robe i suvenira… Savez će na ovaj način pokušati pomoći klubovima iz LaLige i LaLige2.

Predsjednik RFEF-a Luis Rubiales je ovom prilikom izjavio: “Želimo sjesti s predstavnicima LaLige i razgovarati o problemima s kojima će klubovi biti suočeni. Upućujem im poruku jedinstva, nade i discipline. Svi uključeni u nogomet trebamo poslati poruku solidarnosti, zajedno možemo zaustaviti ovaj virus. Razgovarali smo s nekoliko banaka i u mogućnosti smo ponuditi kreditnu liniju vrijednu 500 milijuna eura klubovima prve i druge lige koji su u poteškoćama, a pozajmice bi se mogle otplatiti u roku od idućih četiri, pet ili šest godina.”

Dodao je i da je “…praktički nemoguće očekivati da je nemoguće očekivati nastavak natjecanja prije početke svibnja u trenutku dok su privremene bolnice izgrađene u Madridu, a vojska patrolira ulicama.”

Španjolska je jedna od zemalja koje su najviše pogođene pandemijom. Broj oboljelih je dosegao brojku od 50.000 zaraženih, a više od 3.500 osoba je nažalost izgubilo bitku za život.

Komentiraj