Španjolski klubovi od ponedjeljka mogu normalno trenirati

Nogometni klubovi Prve i Druge španjolske lige od ponedjeljka mogu ponovno početi normalno trenirati u punom sastavu, nakon što je u ožujku natjecanje prekinuto zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, objavilo je u subotu vodstvo La Lige.

“Klubovi će početi s kolektivnim treninzima 1. lipnja, nakon što je vlada dopustila ublažavanje zaštitnih mjera”, stoji u službenom priopćenju.

Momčadi su od početka svibnja mogle započeti s individualnim treninzima, a dva tjedna poslije im je bilo dopušteno treniranje u manjim skupinama do 10 ljudi. Od prošlog ponedjeljka taj je broj povećan na 14 igrača.

U petak je potvrđeno da će nastavak natjecanja u španjolskoj Primeri započeti 11. lipnja seviljskim derbijem u kojem je Sevilla domaćin Real Betisu. Bit će to prva utakmica u Španjolskoj nakon tromjesečne stanke.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a moguće je da će se utakmice odigravati gotovo svakog dana u tjednu kako bi se uspjelo dovršiti sezonu do 26. srpnja.

Barcelona će u nastavak ući s dva boda prednosti pred Real Madridom u borbi za obranu naslova prvaka. Trećeplasirana Sevilla zaostaje za Barcelonom već 11 bodova.

Komentiraj