Španjolska je policija u srijedu uhitila više od 200 kineskih državljana u istrazi o prijevari ‘teškoj’ više od 16 milijuna eura. Prijevara je uključivala pozivne centre koji su vođeni iz luksuznih vila, prenosi BBC.

Skupina je, pretvarajući se da su policajci, navodno nagovarala kineske obitelji da uplate novac na njihove bankovne račune. Vlasti su objavile kako su otkrili 13 pozivnih centara u Madridu, Barceloni i Alicanteu, koje su odmah zatvorili. U operaciji je sudjelovalo više od 600 policijskih službenika.

Skupina je ‘ordinirala’ na način da bi prvo nazvali kineske obitelji, predstavljajući se da su prijatelji ili obitelj, te ih upozorili n arazne prijevare. Potom bi nazvali kao policajci koji istražuju spomenute prijevare. Žrtve su poticali da pomognu u istrazi i uplate određenu svotu novaca na bankovne račune.

Većina uhićenih kineski su državljani koji su u Španjolsku stigli kao turisti, a potom ostali u zemlji. Kina je poručila kako traži izručenje svih svojih džravljana povezanih s ovom istragom.

Komentiraj