Španjolska policija tereti Falija Ramadanija za pranje novca

Španjolska policija je prošlog utorka u Mallorci zbog sumnje na pranje novca pretražila dom Falija Ramadanija, jednog od najmoćnijih nogometnih agenata na svijetu.

Ramadani je albanskog porijekla, a rodom je iz Tetova u Makedoniji te je zajedno s Nikolom Damjancem vlasnik agencije Lian Sports sa sjedištem u Berlinu koja između ostalog brine za karijere Miralema Pjanića, Leroyea Sanea, Kalidoua Koulibalyja, Luke Jovića, Filipa Kostića, ali i hrvatskih nogometaša Ante Rebića, Nikole Kalinića, Marka Roga, Josipa Brekala, Dominika Livakovića, Ante Ćorića… Za navedenu tvrtku kao agenti rade i bivši nogometaši Marijan Buljat te Tomislav Erceg.

Španjolska civilna garda je pri šestosatnoj pretrazi Ramadanijevog apartmana zaplijenila određene dokumente, a sam 57-godišnji agent je pozvan da se idućeg tjedna u Madridu odazove na ispitivanje pred državnim tijelima.

Prema informacijama koje su objavljene u sklopu Football Leaksa Ramadani je čitavim nizom klauzula izrazito profitirao pri transferu Luke Jovića iz Eintrachta u madridski Real koji je bio vrijedan 60 milijuna eura.

Ramadani je s Jovićem povezan još iz vremena kada je kao 18-godišnjak iz Crvene zvezde preselio u ciparski Apollon, a samo nekoliko dana kasnije je preprodan u Benficu. Obzirom da se Ramadani navodi kao prikriveni suvlasnik kluba iz Limassola sumnja se da je na taj način kao vlasnik prava na igrača ostvario profit od transfera.

Komentiraj