hina

SPALJENA “MOJA DUGINA OBITELJ” Divjak: Izgradimo otvoreno i tolerantno društvo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za N1 je komentirala spaljivanje slikovnice na dječjem karnevalu u Kaštelima. Riječ je o slikovnici “Moja dugina obitelj”, a ‘kriva je’ jer pokazuje obitelji s dvije mame i dva tate.

‘Doista je krajnje vrijeme da konačno izgradimo otvoreno i tolerantno društvo. Ne moramo se u svemu slagati, ali djecu ne smijemo ovakvim primjerima učiti da je mržnja, isključivost ili paljenje knjiga rješenje’, komentirala je za N1 ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

I pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević je komentirala spaljivanje slikovnice na dječjem karnevalu u Kaštelima. Riječ je o slikovnici “Moja dugina obitelj”, a ‘kriva je’ jer pokazuje obitelji s dvije mame i dva tate

‘Ovo je još jedan u nizu slučajeva u kojima odrasli djeci pružaju vrlo loš primjer, i kad je riječ o odnosu prema različitostima i kad je riječ o odnosu prema knjigama.

Umjesto da ih uče prihvaćanju i poštovanju različitosti i toleranciji, oni im krajnje neodgovorno pružaju poticaj za nesnošljivost i nasilje, ne razmišljajući o tome kako će se to odraziti na njihov budući razvoj i ponašanje.

To je još jedna potvrda da nam u školi trebaju i građanski i zdravstveni odgoj, i to ne kao izborni već obvezni sadržaji. Također i podsjetnik da organizatori javnih događanja i manifestacija za djecu moraju u prvi plan staviti interese djece i nuditi djeci kvalitetne sadržaje, a ne vlastite predrasude’, stav je pravobraniteljice za djecu.

Komentiraj